GYIK

Gyakori kérdések és válaszok

Ruhakészítés

(A kérdésre kattintva megtalálod a válaszokat)

Azt tudom tanácsolni, hogy minimum fél évvel az esküvő előtt keress meg, hogy biztosan el tudjam készíteni a ruhádat.
De minél előbb jelentkezel, annál biztosabb a dolog, főleg, ha a nyári időszakban van az esküvő.
Amennyiben külföldről szervezitek az esküvőt, akkor még előbb érdemes megkeresni engem, hisz akkor ritkábban tudtok hazajárni a ruhapróbákra.

Kérlek elsősorban e-mailen érdeklődj! (Ne a különböző felületeken, mert ott nem minden esetben veszem észre!)

Ezt megteheted a kapcsolat menüponton keresztül vagy e-mailen, igyekszem a lehető leghamarabb  válaszolni. Pontos árakat első körben nem biztos, hogy tudok adni, hisz nagyon sok összetevője van egy ruha elkészítésének, de egy hozzávetőleges árat mindenképp írok.

Nincsen meghatározott nyitvatartásom, így rugalmasan tudom kezelni a találkozókat, bár ez nem jelenti azt, hogy éjjel nappal dolgozom. Ha hétköznap nem tudjuk megoldani, szombaton is van lehetőség időpontegyeztetésre 9-12-ig.
Menyasszonyokat 2 óránként tudom fogadni, ekkor csak Veletek foglalkozom.
Amennyiben késel, nem gond, csak jelezd kérlek, hogy tudjam biztosan számíthatok e Rád. A próbát a megbeszélt 2 órás intervallumban tudom biztosítani Neked, amíg a következő menyasszony meg nem érkezik. Megértésedet köszönöm!
Ha mégsem tudsz eljönni a megbeszélt időpontra, kérlek minél előbb jelezd nekem. Köszönöm!

Érden a Tárnoki út 80-ban, egy nagy rózsaszín ház az. Ha ideérsz, hívj és kimegyek eléd.

A szalonomban bérlésre nincs lehetőség.
Legtöbb esetben méretre készítem a ruhákat, de van egy alap kollekció is, amiből próbálhatsz. Ha ezek közül találsz és nem tökéletes, a méretre igazításában is segítek.

Ha tanácsadásra van szükséged vagy próbálni szeretnéd a meglévő kollekció darabjait arra is van lehetőség.
Ezeknek a találkozóknak a díja 5000 forint.
Amennyiben sikerül ruhát találni vagy eldöntötted, hogy én készítsem a ruhádat, akkor ez az ár beleszámít a ruha végösszegébe.

Természetesen az anyagválasztásban is tudok segíteni. Anyagmintáim közül is választhatsz, de ha nem találtad meg a Neked tetszőt, akkor méterárú boltokat tudok mondani, ahova el tudsz menni és meg tudod venni azt az anyagot, ami szerelem lesz első látásra. Azt hogy mennyi anyagra van szükséged, méretvétel után kiszámolom és megírom.

Első alkalommal még egy nyers ruhapróba lesz, ne ijedj meg, hogy még nem azt látod, amit megbeszéltünk. Ekkor állítom be a bőségeket, az arányokat és formázom a testalkatodra. A melltartódat, amit az esküvőn fogsz viseli, azt mindenképp hozd magaddal!
Második próba már sokkal látványosabb, itt már majdnem a kész ruha lesz rajtad. Ilyenkor nézem meg a hosszát (emiatt fontos, hogy ekkor már a cipőd is itt legyen!) finomítom a vonalakat, próbálgatjuk az apróbb díszítéseket.
A harmadik próbán, ha minden tökéletes, akkor készre vasalva, ruhazsákban viheted is “A RUHÁT “.
Nyilván, ha egy bonyolultabb, időigényesebb ruhát választassz, több próbára is szükség lehet!

Sok menyasszonyomtól köszönő levelet szoktam kapni, fényképek kiséretében. Amiért végtelenül hálás vagyok, hisz öröm látni Benneteket a Nagy Napon a ruhában! Ha meg is oszthatom a referencia oldalamon, azzal a többi menyasszonynak is segítetek, köszönöm a nevükben is!
A többieknek esküvő után e-mailt küldök, hogy érdeklődjek minden rendben volt e a ruhával és hogy megkérjem, hogy küldjenek pár képet, amit megoszthatok. Természetesen ha nem szeretnék, hogy megosszam az oldalamon, tiszletben tartom a kérésüket!
Minden esetben a fotós megjelölésével szoktam megosztani a képeket.

Konzultáció/próbálási lehetőség: 5000 Ft/óra
Menyasszonyi ruha tervezése és készítése: 150.000-tól kezdődik.
Menyecske ruha: 40.000-től
Koszorúslány ruha: 40.000-től
Kis koszorúslány ruha: 20.000-től
Az árak tájékoztató jellegűek, anyag és kellék költséget nem tartalmazzák.

Ruhajavítás és átalakítás

Sokszor keresnek meg menyasszonyi ruha javítással, átalakítással kapcsolatban, most ezzel kapcsolatban szeretnék írni Neked.
Nagyon sokmindent meg lehet csinálni egy egy átalakítás során, de nem mindent vagy nem biztos, hogy megéri majd, hisz annyi munka lenne vele, hogy lehet érdemesebb elgondolkodni egy másik ruhán.
Ezért azt tudom tanácsolni, hogy ha új vagy akár használt ruha vásárlásán gondolkodsz, az a lehető legjobban hasonlítson az elképzelésedhez és a méreteidhez!

Szűkíteni a legtöbb esetben lehet, bővíteni már kevésbbé.
Hosszból vágni lehet, még csipkés aljú ruhánál is van megoldás. Hosszabítani nem igazán lehet.

Nagyon sok “problémával” fordultak már hozzám, blogbejegyzéseimben vagy képeken megnézheted őket, kisebb átalakításoktól kezdve a teljes átalakulásig vannak variációk. Kérdés csak annyi mit szeretnél és mennyi az az összeg, amit ennek megvalósítására szánsz. Mert az árak 20.000-től 100.000 fölé is elmehetnek…

Internetes rendelés
Lehet, hogy ennél is olcsóbb megoldásban gondolkodtál, rendeltél a netről, ami nem olyan lett, mint amit vártál? Megsúgom, nagyon sokan így járnak az ilyen ruhákkal! A legtöbb esetben silány minőségben érkezik a ruha! De ne keseredj el, ebben is tudok segíteni. Sok javítani való ruhát hoztak már hozzám, és mindenki elégedetten távozott.

Javítás árak 20.000 forinttól kezdődnek, de ez függ a “probléma” súlyosságától.

Ha bármi kérdésed lenne még, írj nyugodtan!

Szilvi