Orsi

Kétségbeesve keresett meg Orsi anyukája, hogy segítsek Nekik, mert vettek egy ruhát, amit varrónőhöz vittek el, szűkíteni, plusz egy két „szépészeti” beavatkozáson kellett volna átesnie a ruhának, de nem nagyon boldogult vele… Így elhozták hozzám.
Próba alkalmával rá kellett jönnünk, hogy menthetetlen a felső része a ruhának. Annyira leszűkítette, hogy alig lehetett begombolni rajta, ugyanakkor a mell része teljesen elállt a testétől.

Új felsőt kellett kapnia.

Szerencsénkre találtak ugyanolyan csipkét, mint az eredeti ruhán volt, így nem volt gond újra kreálni. Teljesen új felsőt készítettem a ruhához. A szoknya részét is meg kellett javítgatni, mert szanaszét volt szakadva, amit a szalonban nem igazán tettek helyre. Miután összeállt az új ruha, a szoknyának a csipke részéről lefejtettem a gyöngyöket, flittereket, mert egyes gyöngyök már be voltak szürkülve. Az uszály felcsatolását is elkészítettem.

Ez volt az én feladatom, de kapott még egy csipke bolerót is, a tisztítást otthon oldották meg, kádba befektetve, majd kilógatva megszárították.
Ezután 4-5 ügyes kezű lány körbeülte és felgyöngyözte Orsinak.
Mindezt egy gyönyörű fátyollal koronázták meg és így lett tökéletes a Nagy Napon.

Sok boldogságot!