Olcsó vs drága menyasszonyi ruha

Mindenki nagy lelkesedéssel vág bele az esküvő szervezésébe, de miután körbejárták kicsit a dolgokat, megkapták az árajánlatokat, akkor jön a hidegzuhany… Ennyibe kerül egy esküvő???? Jön az agyalás, hogy min, hogy lehetne spórolni, ami teljesen érthető is. És ennek egyik ilyen eleme lehet a ruha. Aminél valljuk be elég nagy árkülönbségek vannak, sokan nem is értik, mi a különbség gyakorlatilag két majdnem egyforma ruha közt… Most erre szeretnék egy kicsit rávilágítani, egy szoknyán szemléltetve a dolgokat.

Előljáróban annyit, hogy nagyon fontos az anyag, nem mindegy milyen minőségű. Nem mindegy ki készíti, mennyire jártas az esküvői ruha készítésében.(varratásnál) A neves tervezők ruhái az Ő nevüktől drágábbak és ez is érthető, mivel nagyon jók a szakmájukban és minőségi anyagokkal dolgoznak.

Na de térjünk vissza a példámhoz, volt egy menyasszonyom, aki nagy tüllszoknyát szeretett volna, mondtam a költségeket, mire számíthat, persze közben ő is tájékozódott és említette, hogy talált valakit, aki lényegesen olcsóbban hozta volna ki a szoknyát mint én. Kérdezte, hogy meg merje e venni?! Én ilyenkor mindig megpróbálok segíteni, elmondom az véleményem, a tapasztalataimat az ilyen ruhákkal kapcsolatban és hogy mire számíthat… Mondtam neki, hogy se rábeszélni, se lebeszélni nem fogom, hisz ezt neki kell eldöntenie, hogy bevállaja e, ha mégsem olyan, amilyet elképzelt.
Bevállalta… mondta, legfeljebb segítek neki helyrehozni.

Amint megérkezett a szoknya, rögtön meg is keresett, hisz ahogy sejtettem, nem lett jó. Méreteit megadva kérte a szoknyát, de már itt kezdődtek a problémák, ugyanis nem ért össze a derekán… a többit mutatom képekben…. Mellékesen megemlíteném, hogy idén két ilyen szoknya került hozzám, ugyanattól! a “varrónőtől”…

Ez a szoknya érkezett:

Hátulról…

Látszik, hogy nem ér össze hátul és az egy dolog, hogy nem ér össze, de az alap szoknya rövid! Tehát, az egész lába látszott volna a menyasszonynak.

Háta cipzár megoldás…

Belül a varrásszélesség így volt “eldolgozva”…

Innen indultam…
Gyakorlatilag darabjaira kellett szednem, átvasalgattam a tüllrétegeket, új alapszoknyát varrtam és szépen visszaépítettem a tüllöket. Nem volt kis munka, ennyi erővel, újat is lehetett volna készíteni… jobb anyagból, idegeskedések, plusz körök nélkül, amit ilyenkor át kell élnie a menyasszonyoknak.

Előtte-Utána

Szerettem volna, hogy egy kis bepillantást nyerjetek abba, hogy mi a különbség egy olcsóbb és egy drágább menyasszonyiruha közt. De ez csak egy kis szelete ennek az egésznek.

Tanácsom:
– mindig nézzetek utána a készítőnek, nézzétek meg a honlapját, ez már szinte alap, hogy legyen egy jó honlap, ahol be tudja mutatni a munkáit.
– a menyasszonyoktól kapott visszajelzések is sokat elárulnak
– kétszer is gondoljátok meg, hogy olcsóbb e az olcsóbb…

Köszönöm ha megosztjátok! Lehet más menyasszonynak is hasznos lehet!

Legyen szép napotok!
Szilvi